Membrii unei familii de români din Irlanda de Nord îşi acuză vecinii de rasism, după atacuri repetate care au avut loc asupra locuinţei lor. Aceştia ar fi aruncat spre casa lor cu pietre şi dovleci.
Florentina Dimache, românca stabilită în oraşul Portdown din regiunea Armagh spune că cel mai recent atac a avut loc sâmbătă seara, scrie BBC.
Femeia spune că a venit în Irlanda de Nord alături de ceilalţi membri ai familiei pentru a munci astfel încât să îşi permită un trai mai bun pentru ei şi copiii lor. Şederea lor în casa respectivă a devenit însă un calvar, fiind periodic terorizaţi de atacurile nejustificate ale vecinilor.
Poliţiştii spun că românii nu ar fi făcut nimic care să poată justifica în vreun fel acţiunile vecinilor, familia fiind ţinta atacurilor „pur şi simplu din cauza naţionalităţii lor”.
Florentina Dimache, care are doi copii, spune că tot ceea ce îşi doreşte este să poată locui în siguranţă în casa în care locuieşte. „Este foarte greu. Am venit aici doar pentru a munci şi pentru fiica mea. Îi place să fim aici, dar acum este foarte tristă şi îmi spune mereu să ne întoarcem în România, pentru că nu mai simte că vrea să rămână aici”, a adăugat femeia.
Românca a povestit că aproape 20 de adolescenţi s-au adunat în faţa casei sale, sâmbătă seara, şi au început să lovească în uşa casei fără niciun motiv. Femeia spune că în trecut uşa a mai fost distrusă de oameni din cauza loviturilor repetate ale acestora. „Am dormit pe podea pentru că uşa nu puea fi încuiată. Trebuie să îmi duc copiii la etaj pentru a fi protejaţi”, a povestit Florentina Dimache.
Poliţiştii care au preluat acest caz spun că amilia de români nu este singura ţintă a atacurilor. Mai mulţi locuitori din zonă au avut, potrivit lor, parte de acelaşi tratament. „Aceşti tineri s-au decis să vizeze locuitorii comunităţii în atacuri asupra locuinţelor lor. Suntem de părere că nimeni nu ar trebui să decidă unde ar putea locui cineva în funcţie de rasă sau religie. Vorbim aici despre ură”, au adăugat poliţiştii.
Oamenii legii au făcut un apel către locuitorii din zonă, sfâtuindu-i să ştie în permanenţă unde le sunt copiii şi mai ales de cine sunt însoţiţi.